ET SOTE


Malzeme: 
250 
gram  kuşbaşı doğranmış kemiksiz kuzu eti, 
3 yemek kaşığı zeytinyağı, 
6 sap taze
 soğan
4 diş sarmısak, 
2 orta boy
 domates
2 sivri
 biber
200 gram kültür
 mantarı, 
yarım çay kaşığı karabiber, 
yarım çay kaşığı kekik, 
yarım çay kaşığı pul
 biber
tuz 

Yapılışı: 
Etleri yıkayın, kurulayın, üzerlerine 1 kaşık zeytinyağı ile karabiber ekin ve harmanlayın. Taze
 soğanları ayıklayın ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Sarmısağı ayıklayın ve bütün bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın, sivri biberlerin tohumlarını boşaltın ve ince halkalar şeklinde kesin. Kültür mantarını limonlu suda bekletin. Üzerindeki  siyahlıkları   temizleyin , küçüklerini ikiye ve büyüklerini dörde bölün. Kalan zeytinyağını kızdırın, etleri tavay atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya tahta bir kaşık ile  hızlı  hızlı çevirerek renkleri değişene kadar 5-6  dakika  sote edin. Ayıklanıp doğranmış tazesoğan, sarmısak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp  altını  kısın, on  dakika  daha hepsini birlikte pişirin. Ateşten almadan önce tuz, karabiber koyun ve karıştırın. Tavanın  altını  söndürdükten sonra pul biber ve kekiği ekin ve sofraya getirin. Taze soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz. Sivri biberkullanmadan önce acılık derecelerini kontrol ediniz. Et sote içine koyduğunuz domatesin suyu ile pişecek olsa da suyu azaldığı takdirde biraz  su
 ekleyebilirsiniz.