1 paket margarin ya da tereyağı.
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kekik
Üzerine sürmek için Yumurta sarısı
üzerini süslemek ve ekstra lezzet için Çörekotu ve susam
Tarifi:
Önce hamuru hazırlayalım. Margarini, sıvı yağı, yoğurdu, toz şekeri, tuzu ve elenmiş unu derin bir kaba koyuyoruz ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
Hamurları parçalara bölerek ve içine pul biber, kekik gibi lezzetler ekleyerek değişik tipte kuru pastalar da hazırlayabilirsiniz.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Merdane kullanarak ve kalpla keserek zevkinize göre şekil verin.
Hamurları yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Üzerleri kızardığı zaman pişmiş demektir. 15, 20 dakikadan fazla pişirirseniz yakarsınız. Buna da dikkat edelim. Afiyet olsun.