Meyveli kek tarifi
Malzemeler:
-
5 yumurta
-
1 paket margarin
-
1,5 su bardağı şeker
-
1 su bardağı vişne veya kiraz
-
2,5 su bardağı un
-
1 limon kabuğu rendesi
-
1 paket kabartma tozu
-
½ su bardağı taze üzüm
Yapılışı:
YUMURTALARI şekerle birlikte beyazlaşıp köpürüne kadar çırpın. Margarini eritip soğutarak ekleyin. ½ dakika. Daha çırpın. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştırın. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpin. Hamurun üçte birini ayırıp kalıba boşaltın. Hamurun üçte ikisine çekirdekleri çıkartılmış vişneleri, taze üzümleri ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Keki 190 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurtaları mikserle 2-3 dakika çırpın, şekeri ekleyip biraz daha çırpın. Yağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin.Sonra unu, pirinç ununu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.Kek pişerken pudingi arkasındaki tarife göre hazırlayın. Daha yoğun olması için pudingin sütünü daha az koymanızı tavsiye ederim. Kek piştikten sonra 1,5 bardak sütü bir kürdan yardımıyla açtığınız deliklerden keke iyice yedirin.Daha sonra keki pudingle sıvayın. Pudingle sıvanmış keki dolapta soğumaya bırakın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.